TTTTISDAG

Jag pallade verkligen inte att gå upp och gymma imorse så jag stannade hemma och sov istället, mycket skönare men imorgon kanske jag ska ta mig upp. Idag var det svingod lunch på skolan, någon kycklingryta med ris, och crab ragoon. Det är typ nån friterad sak med sourcream och kräftor i. Yummie! Efter skolan var det bowling, haha och det var ganska kul faktiskt även om jag i stort sätt sög. Men det blir väl bättre. Har gjort ite av mina läxor nu iallafall. Vi ska snart åka en sväng på Wal-Mart. Jag ska köpa sudd, linjal och kanske ett pennfack. Måste styra upp i min backpack! Malin pluttan, jag blir också så glad av fotot! tihih


höhöhöh, snnögg näe


WEEKENDS ARE FOR WARRIORS

Måndagen är över vilket känns mycket skönt. Måndag är den jobbigaste dagen på veckan när man måste börja ställa om dygnet igen. Usch, jag hatar att vakna av väckarklockan kl kvart över sex varje morgon..Nu ska vi iallafall börja gymma här i familjen. Nancy och Laura ska upp klockan halv sex imorgon bitti och åka och till gymmet en timme innan skola och jobb. Har inte riktigt bestämt om jag ska följa med än. Tar emot att gå upp halv sex..Idag var jag på min första softballmatch, det är ungefär som baseboll fast för tjejer. Det var blåsigt och kallt så det var inte sådär himla kul. Idag kändes det verkligen att hösten är påväg. Riktiga höstvindar..NEJ! Spelade minigolf på gympan idag, haha de var roligt! Ovärt inlägg!


Här är min nya skinnjacka mamma!


Malin får mig tagga att träna!


MINMINMIN


Helgen

Hello. I Helgen har jag faktiskt inte gjort så himla mycket. I fredags var det footballmacth,igen. Igår gjorde vi inte  så mycket, jag och Laura bestämde oss för att ta en promenad och nrä vi var mitt i ett villaområde började det åska,blixtra och spöregna men som tur var stannade en trevlig kvinna och skjutsade hem oss. Crazy europeans! På kvällen var vi på en gudtjänst som Nancys bror höll (han är präst) efter det for vi ut och åt. Jag skojar inte när jag säger att jag åt världens godaste pommes! Idag har jag bara suttitoch tittat på tv, tagit en promenad med hundarna, pratat med mina päron och så. Måste ta och göra lite läxa också..




Ena sekunden såg det ut såhär


sen såg det ut så här





FRIDAY

Äntligen fredag! Vädret är bra igen även fast det är lite kyligare men hallå det är slutet av september och man kan gå i shorts så jag ska inte klaga. Idag var det dressdown day igen, det är dom bästa dagarna. Jag klär typ upp mig medans alla rikiga amerikanare har på sig fula mjukisbyxor och skol t-shirts. Igår åkte vi och shoppade efter skolan. Det var mycket trevligt! Jag blev mycket förvånad när jag såg att dom hade H&M så jag kom ut därifrån med en skinnjacka och en gråtröja. Vi gick senare till Abercrombie and Fitch och vet ni vilken låt som spelades där? Tokio med Danny!!! Sjukt haha, vi sa det till han som jobbade det där och han trodde typ att det var tokio hotel eller nått haha. Sverige börjar ta sig, först H&M och sen Danny! Köpte också ett par jeans och smycken på Forever 21!

 


THURSDAY

Hallå! Torsdag idag och en regning sådan. Skolan lunkade på bara bra. Var på ett möte imorse om en skitrip till Wisconsin i januari med skolan. Ska bli jäkligt skoj! Can't wait. Har prov i theology imorgon och jag har inte pluggat en enda sekund. Ikväll kanske vi ska åka och shoppa, beror på när Nancy kommer hem från jobbet. Vill spendera lite pengar haha! Lovar att det blir lite roligare inlägg i helgen.


TUESDAY

Hej. Idag känns det lite bättre. Fast nu saknar jag Sverige så himla mycket. Nu vill jag bara vara med min familj och mina vänner. Känner mig helt fast här, vi kan inte åka nånstans utan att fråga om skjuts. Man är som i en bubbla. Jag antar att det blir bättre! En rolig sak som händer idag är att min bror och min brorsdotter fyller år idag. GRATTISGRATTISGRATTIS. Saknar er!


 


-

Idag har jag en dålig dag. Är supertrött, har massor med läxor och jag får inte vara med i cheerleading, de frågade dock om jag ville vara manager för deras squad,ööh nej tack tror inte det va. hejdå

SUNDAY

Hallå söndag. Var så himla härligt igårkväll att sitta och lyssna på massa svensk musik. Är rätt less på all rnb, hip-hop och rap nu. Helgen har varit bra. Fredagens footballgame var dock värdelöst, kallt och de spelade crappy. Igår var jag och Laura och gick lite i downtown och köpte lite godsaker haha sen på kvällen åkte vi ut och åt, sen så lyssnde vi på nått band som spelade. Idag har vi varit i kyrkan sen kommer säkert några släktningar hit och ska spela kort.

VÄSKA


SVERIGE


Sitter och njuter av svensk musik!!

update: ted gärdestad är grym!


Min dag bilder










Pengar rullar in?

Gick nyss in och tittade hur mycket pengar jag har kvar på mitt kort, 199kr. Som tur har jag ungefär 500kr i cash. Mamma och pappa är borta i helgen så jag kan inte få tag i så mycket mera pengar. Inte så intressant kanske, ska käka frulle nu. Ciao

FRIDAY

FREDAG! AWESOME! Skolan är äntligen över för dagen och jag sitter i köket och chattar med Malin. Ikväll bli det footballmatch sen kanske det blir en omgång kinachack? Haha jag och Laura har inget liv..  Igår åkte vi och shoppade lite på JCPenney och Kohl's. Köpte en apsnygg väska från Vera Wangs kollektion som hon har gjort till Kohl's. Visar senare.


Torsdag

Hej. Hemma från tennisen nu. Blev inte så mycket spelande idag. Fanns ingen energi. Jag är 20 minuter för sen jag vet, men GRATTIS JOSEFINE!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D






Onsdag

Hej igen. Har precis gjort klart alla mina läxor och tryckt i mig twizzlers, ding-dongs och mjölk. Mycket nyttigt! Har prov i Int.to.Art imorgon och jag har inte börjat plugga än. Känns sådär. Ikväll ska jag äntliga klippa mig för alla som är intresserade. Har inte varit hos frissan sen i maj så det behövs verkligen. Nu måste jag plugga. See U

@school

Halla. Ar i skolan nu och gor absolut ingenting. Jag har american history men dem pratar om college sa vi utbytesstudenter fick ga till mediacenter. Skulle egentligen kunna gora bort lite laxor under den har tiden men..nae. Kanner inte for det. Kopte tva tidningar igar och i en av dem var det tva svenska kandisar, woho. Malin Akerman och Alexander Skargard. Go sweden! Ska dra en battre uppdatering nar jag kommer hem, da kan ni fa se hela min skoluniform ocksa haha!

SAYCHEESE

Hej! Jag vet att jag suger på att uppdatera men det har sina förklaringar. Dels har mitt internet varit kaputt, ibland har jag internet och ibland är det bara borta. Sen bor Laura här nu, en finsk utbytesstudent som jag umgås med, hon har haft trassel med sin värdfamilj så hon stannar här i några dagar nu så jag har inte haft så mycket tid över till datorn. Idag hade vi pictureday på skolan, på picturday är det dress-upday. Vi måste ha kjol och klänning osv. Ikväll blir det att se 90210 och sen ska vi åka till Wal-Mart för lite småshopping. Måste ha ansiktsgrejer och så.




SÖNDAG

Söndag. Sitter här i min ensamhet i mitt nystädade rum. Ganska skönt. Nancy och John är i kyrkan men jag gick upp för en kvart sen så jag hade inte hunnit följa med. Ska till kyrkan senare och hjälpa till att servera eller nått på deras picknick efter det ska vi åka till min områdesrep. och träffa alla andra utbytesstudenter och deras värdfamiljer.

SAINT LOUIS CARDINALS

Det blev en rätt intensiv dag iallafall. Jag hann precis städa övervåningen när Nancy ropade: Hanna, har du lust att åka till St Louis och se Cardinals spela? Självklart svarade jag ja! Hon fick två biljetter med asbra platser från henne systerdotters man eller nått. Så det var bara att sätta sig i bilen och åka iväg. Det var hur mäktigt som helst. 43.800 pers i publiken. Dom förlorade, det var lite synd men det var coolt att bara vara där. När man satt i stadion så såg man the arch och allt. Grymt! För er som inte vet är Cardinals ett basebollag. De är bland de bästa lagen i USA typ.










HERE IT COMES

Idag har jag varit här i 1 månad och en dag. Allt har gått så himla fort. Tiden bara rusar iväg. Vips så kommer dom här tio månaderna vara över! Igår så var jag med Laura, hon följde med oss och åt middag på Aldo's sen drog på football. Jag och Laura behövde på på toaletten så vi började gå sen sa speakern nått om nationalsången men vi bara fortsatte gå. Vi såg några små pojkar som hade kastat boll men nu helst plötsligt stod med handen på hjärtat, sen vände vi oss om och alla har stannat upp från det dom gjorde och står helt stilla och sjunger. Det var råpinsamt vi hade endå gått typ 15 meter. Så vi tvärstannande och väntade på att dem sjungt klart. Sen under matchens gång såg vi att flaggan var precis ovanför oss...SMARTA FLICKOR. Borgia förlorade matchen så det sög. Dom hade inte förlorat mot det här laget på 4 år. Lördag idag, hmm jag vet inte vad jag ska göra. Skulle behöva städa rummet (läs:dammsuga).






10 september 2009

Torsdag. Ganska så skön dag faktiskt. Vi hade mass idag i skolan så schemat blev lite omkonstruerat. När vi har mass slutar vi tre istället för halv tre men idag halv tre träffades alla skolans utbytesstudenter och blev intervjuade och fotograferade av newspaper. Var lite pinsamt när alla vi skulle ställa oss mitt i korridoren och bli fotograferade.. Efter skolan var det tennis, efter lite om och men så blev det tillslut spel. Var som vanligt olidligt varmt men där vi var och spelade idag fanns de faktiskt skugga, thank god! Efter middagen åkte jag och Nancy till Wal-Mart och köpte massa grejer. Det blev shampo, balsam, mascara, en kollagefotoram (fast mina kort är för stora så måste klippa lite i dom..) och One Tree Hill säsong 2 fick också följa med hem. Imorgon är det fredag vilket betyder dressdownday och football, awesome.


Tisdag

Den här veckan kommer blir jäkligt skön. Idag vanlig skoldag men en bra sådan, känner bara pressen för mitt theology prov imorrn. Usch vill inte ens tänka på det, jag vet inte ens hur jag ska plugga på det. Kommer inte få ut nått av det bara genom att läsa igenom alla 40 sidor. Hursomhelst så imorgon är det halvdag i skolan, det innebär att vi bara går till 12.30 och efter det ska jag och en massa annat folk ut och äta på Los Cabos. Sen blir det väl hem och göra läxor. Torsdag blir en vanlig dag likaså fredag men då är det dressdown day igen. Det är mycket roligare att klä i riktiga kläder till skolan när man bara får göra det ibland. Imorgon åker Elizabeth till Tyskland så jag vet inte om vi ska åka förbi där en sväng ikväll och säga hejdå.

Skolan

Tänkte ta och berätta lite om skolan här för er som är intresserade. Skolan är heeelt olika skolan i Sverige, allt från hur lektioner är upplagda till hur vilka ämnen man läser. Här så har man inte en klass man går i och har alla lektioner tillsammans med utan här har man et skräddarsytt schema efter de klasser man valt att ha. Det är både plus och minus med det, det är bra för man får välja precis de ämnen man vill läsa (förutom de som är obligatoriska förstås) men minuset är att man känner inte samma trygghet, det är nya personer hela tiden. Jag kanske bara känner så i början för att jag inte känner någon, vem vet.

HOMEROOM: Hur som helst vi börjar skoldagen kl 8.00. Jag brukar vara där kl halv åtta för Nancy måste vara på jobbet då. Skolklockan ringer 07.55 och då börjar alla elever springa till sina homeroom. I homeroom träffas man varje morgon med sin homeroom teacher, jag tror att min homeroom teacher är Coach Neier. Det börjar alltid med att ett meddelande går ut i högtalarna, först dagens prayer. Då ställer sig alla upp och ber sen direkt efter säger han som läser upp meddelandet : remain standing for the pledge of allegiance. Det går nått i stil med I pledge allegiance fot the united states of america osv osv. Alla håller handen på hjärtat. Sen fortsätter meddelandet med att han ropar upp vilka som har meddelande i the main office och så. I homeroom får vi papper som ska skrivas under osv, sen ser vi på skolans egna nyhetssändning Knightley News där de intervjuar football spelare, pratar om matcher, ja alla nyhter som rör skolan. Homeroom är ungefär 20 -30 min.

PERIOD 1: Har antingen engelska eller geometry. Vi har block så lektionerna är ungefär en timme och 15 minuter, är inte helt säker på tiderna. På engelskan håller vi på med american literature. Vi läser korta berättelser och ska svara på frågor och sånt. På geometry så tar vi oftast notes av lärarens powerpoint. Gör några uppgifter eller får ett worksheet. Drygt, hatar alla krångliga ord som segment, linear point, ray, opposite rays.

PERIOD 2: Introduction to art eller american history är det som står på schemat, beror på om det är en blue day eller gold day. På Intr. to Art så ritar vi oftast, vi håller just nu på med skuggningar i färg. Men vi har också läxor då vi ska läsa och svara på frågor om elements of art, principles of art och the criticism of art. Jag valde den kursen bara för att fylla ut mitt schema. Jag är helt seriös rädd för läraren, jag har missuppfattat min läxa två gånger så jag har fått gått till seminar. Hon säger det för heela klassen men sen när jag är på seminar är hon jättesnäll. Weird. Am.History är en rolig klass, läraren verkligen en undebar personlighet. Och hon matchar sina kläder värsta fint haha. Vi håller just nu på med hur man upptäckte amerika. Prov imorgon, nervös!

PERIOD 3: Mixed Chorus eller Recreational activities. På Mixed Chorus har vi en skön lärare och det är en helt okej klass. Vi sjunger bara och har aldrig läxor. Rec är också en bra klass, det är som gympa. Hittils har vi bara spelat tennis och beachvolleyboll eller sandvolleyboll som dom säger. Läraren är en rolig filur. Haha det är verkligen en torr gubbe. Och hans roliga vindbyxor som han har hela tiden och dragit upp dom till naveln haha. Ibland kan man ju fråga sig varför man gör vissa aktiviteter som tex när vi såg en film om gratis vildmarksuppleverser i Missouri där vi skulle fylla i en lucktext om tex hur långt deras promenadspår var i nått naturreservat.

LUNCH 12.40 - 13.04

PERIOD 4: Har spanska eller theology. Spanska är rolig, en lite lättare spanska än vad jag är van vid men det är helt okej för mig. Ni som har haft spanska med mig vet att jag inte alltid varit så engagerad vad det gäller spanskan. Men känner faktiskt att det är roligt att gå på spanskan. Theology är en skum klass. Läraren kan lätt ledas in att prata om annat än vad vi faktiskt ska prata om så det är roligt och se hur alla försöker ställa massa frågor tex: Vad skulle du säga om jag utav fakta visste att Jesus inte exsiterar eller nått sånt. Det mesta vi gör är att man disskuterar och sen så får vi läxa att läsa en text i boken och svara på frågor. Theology är typ av religionkunskap en vi pratar mest om abort, gud, jesus, moral, osv. Efter period 4 är skoldagen slut, kl är då 14.30.

Seminar är om man vill ha hjälp med läxor, har missat läxor osv. Läxhjälp kan man säga!

 


Laborday

Hallåhallå. Måndag idag men det känns verkligen inte som det eftersom vi här i USA är lediga. En extra lång helg tackar man inte nej till. Igår var det en liten fest med alla släktingar i någons hus. Massvis med mat och folk. Kan inte säga att det var den roligaste dagen i mitt liv men bättre än att sitta hemma och glo på tv. När vi kom hem vid halv tio så tittade jag, Stephanie och Nancy på Seven Brides for Seven men eller nått och åt popcorn. Efter halva filmen låg alla helt utslagna i soffan och sov haha.



Bilder från när vi tog hundarna ut för glass!


CLOTHES


Lite av det jag shoppade förra veckan.


Idag klädde jag mig typiskt amerikanskt..Men jag lovar att värre än så här ska jag inte klä mig!


HEADER

Tack Johanna för den fina headern och tack Alice som la in den. Jag suger verkligen på datorer och sånt skit.
Två bilder från matchen igår.


Washington Blue Jays


The marching band


förklaring!

Okej, tänkte berätta lite om alla personer som jag pratar om här i bloggen så ni fattar vilka alla är!
Nancy: min värdmamma
John: Värdpappa
Stephanie: min värdsyster som inte bor hemma. hon bor i springfield med är hemma i helgen och hälsar på.
Patrick: värdbror som är på college.
John Joseph: värdbror på 25 som bor i källaren...inga kommentarer
Elizabeth: Mina värdsyskons kusin. Hon är lika gammal som mig och går egentligen också på Borgia men åker till tyskland på onsdag för att vara utbytesstudent där i ett år.
Elisabeth: Nancys jobbarkompis barn som jag var på football med igår.

PUST

Hej igen. Somsagt här sitter vi inte och slöar i tvsoffan en fredagskväll, iallafall har det inte hänt under de veckor som jag har varit här. Jag, John, Nancy, Stephanie och John och Nancys kompisar for ut och åt på Los Cabos. Det måste jag säga är det bästa stället vi ätit på sen jag kom hit. I love their food! Den här gången blev det Nachos los cabos som är nachos med grönsaker, kyckling, smält ost osv. Älskart! Efter det åkte jag nästan direkt till football matchen på Washington High. Dem vann, det går bra för båda Washington lagen! Jag träffade några av Elisabeths vänner och såg även några kända ansikten från min skola. Efter det åkte jag hem och satte mig och såg Marley&Me med Stephanie. Vilken underbart bra film. Om man har sett den så älskar man sin hund ännu mer. Nu saknar jag min Tova!! När vi pratar om hundar så kommer jag och tänka på mat. Jag äter så himla onyttigt här. I söndags åt jag hamburgare med pommes frites, äter sockrade flingor till frukost. Åt hamburgare med pommes i tisdags, åt pommes med smältost till lunch för nån dag sen. Åt chinamat i torsdags, och nachos med massa ost idag. Plus att jag har druckit lemonade, ätit några oreos dem senaste dagarna. Jag kommer vara smällfet när jag kommer tillbaka. Men när vintern kommer om någon/några månader så ska jag bege mig till gymmet nån gång i veckan. Nu ska jag gå och lägga mig, har inga planer för imorgon men det händer nog en hel del imorgon också.


TGIF

Hej! Äntligen helg säger jag bara, wonderful. Ikväll ska jag på Washingtons football match. Det är den andra skolan i stan, public school. SKa dit med en tjej som heter Elisabeth. Inte samma som förut haha. Blir en bättre uppdatering senare, ska se film med Stephanie nu.

Från helgen

Kanske ska berätta lite mer om min helg. Fredagen var det footballmatch som jag skrev om tidigare. I lördags så var det familyreunion. Massvis med nytt folk hela tiden, så jag var helt slut när vi kom hem vid 10 på kvällen. Kanske inte den roligaste dagen, men det var trevligt att träffa mera släktingar. Och den familyreunion vi var på nu var liten, det var bara syskon och mamman där så jag undrar hur mycket folk det kommer vara där när det är heeeela släkten. På söndagen beslöt jag och Nancy oss för att åka och shoppa på Chesterfield mall. Blev en massa shopping för min del på american eagle, forever 21, victoria's secret, hollister osv. Efter det åt vi på en resturang som hette Cheesecakefactory det var god mat och en underbart god cheesecake till efterrätt! När vi åkte hem körde vi in till ett område där bara rika människor bor, det var en sånt där litet hus innan man kommer in till kvarteret, egentligen ska det sitta nån där som kontrollerar vilka som kommer in men grinden var öppen så. Ni som har sett O.C vet vad jag menar, ni vet när California börjar spelas och grinden öppnas, precis sån där var det. Husen var iallafall BIG och lyxiga och snygga och ja. Blir så avundsjuk på folk som bor där. Jag tror det var en pensionerad Cardinalspelare (baseboll) som bor där och de är dom som tjänar mest pengar i sportkretsen i USA så ni fattar kanske?


UPDATE

Hej bloggen. Har varit lite frånvarande de senaste dagarna. Har helt enkelt inte suttit vid datorn på ett bra tag. Idag kände jag mig riktigt amerikansk, jag och Nancy tog deras stora truck till Sonic och köpte hamburgare i Drive-in och jag hade på mig mjukisdress och flip-flop. Jag anpassar mig rätt bra känns det som! Från en sak till en annan, jag är förkyld och det är inte en liten förkylning heller. Idag efter skolan kändes det som jag hade feber men då gick jag ner till köket och tog ett stort glas med strawberrylemonade och is. Kroppen kyldes ner rejält. I helgen blir det min första amerikanska "holiday" eller vad man ska säga. Det är Laborday på måndag tror jag. Det är för att hedra alla som jobbar (vilket nästan alla gör?), så det blir ingen skola på måndag vilket är toppen.
xo

RSS 2.0